Snij-afval inzamelpunt

Hergebruik van bitumen!

Bitumenrecycling is een initiatief van Icopal. Met dit recyclingproces kunnen bitumen in principe oneindig hergebruikt worden voor nieuwe bitumineuze producten.

Goed voor het milieu!

Hergebruik van bitumen levert een forse CO² -besparing op in de hele bouwketen. Snijafval hoeft niet meer naar de afvalverwerking. Daarnaast hebben we minder grondstoffen nodig, waarmee we veel energie besparen. Toepassing van de gerecyclede dakbedekking uit het bitumenrecycling proces maakt de cirkel rond!

Goed voor uw portemonnee!

Het inleveren van bitumen snijafval is gratis, u bespaart dus op stortkosten.

Hoe werkt het?

Verzamel uw bitumen snijafval in de daarvoor bestemde zakken (zie inlevervoorwaarden). Lever de volle zakken met bitumen snijafval, voorzien van naam en adres in, bij één van de inleverpunten van DakCenter. De inhoud van de zakken wordt gecontroleerd door de vestiging.

Inlevervoorwaarden WEL:

* Elk type en merk bitumen snijafval
U mag elk soort bitumineuze snijresten inleveren, ongeacht het type en het merk dakbedekking.

* Gratis zakken
U kunt het snijafval verzamelen in de daarvoor bestemde zakken. Deze zakken zijn gratis verkrijgbaar bij de inleverpunten. Vermeldt u uw naam en adres op de daarvoor bestemde ruimte op elke zak.

* APP en SBS gescheiden
Voor een goed verloop van het recyclingproces is het belangrijk dat u APP en SBS bitumen snijresten apart aanlevert. APP bitumen aanleveren in oranje zakken en SBS in blauwe zakken. Wanneer u als dakdekker op verschillende projecten verschillende soorten bitumen dakbedekking aanbrengt is het handig om per project snijresten te verzamelen.

* Icopal Universal
Snijafval afkomstig van Icopal Universal dakbedekking kunt u inleveren in oranje APP zakken.

Inlevervoorwaarden NIET:

* Bitumineuze sloopresten

* Snijresten van kunststofdakbedekking

* Ander afval/zwerfvuil

Icopal en de inleverpunten behouden zich het recht voor om zakken snijafval te weigeren. 

Bent u gëinteresseerd in een van onze producten of heeft u een een vraag?
Stel uw vraag via ons
Contactformulier